Tahun Baru, Azam Baru

by - January 01, 2014


Tahun silih berganti, masa bergerak lebih laju dari yang kita jangkakan. Pejam celik pejam celik dah masuk 2014. Dekat area Subang ni kedengaran bunyi bunga api dilancarkan oleh penduduk setempat sebagai tanda penghargaan untuk tahun baru.

Kalau awal tahun macam ni, telinga kita mesti panas asyik dengar azam orang je kan? Jadi, ana nak pasang jugak hajat ana untuk tahun ini. InsyaAllah ana akan cuba yang terbaik untuk menggapai every of my wishes. Kata orang, apa yang kita hendak itu doa kan? InsyaAllah akan diperkenankan olehNya.

Tanpa membuang masa, ana nak senaraikan wishlist ana untuk tahun ni. Supaya dapat jadi rujukan dan peringatan sepanjang masa.



  • Solat 5 waktu terjaga
  • Menghormati ibu bapa, keluarga, guru-guru dan rakan-rakan
  • Sentiasa cemerlang akademik
  • Aktif berblogging
  • Disukai ramai
  • Mempunyai keyakinan diri
  • Tabah
  • Rajin
  • Sabar
  • Tidak tidur di dalam kelas
  • Hafal surah-surah dan hadis-hadis
  • Menjaga adab dan pergaulan
  • Mendapat straight A's SPM
  • Membahagiakan ibu bapa
  • Mendapat berkat ibu bapa, guru-guru dan rakan
  • Siap kerja sekolah
  • Terer photoshop
  • Terer buat video
  • Terer ambil gambar
  • Boleh jalankan amanah dengan bertanggungjawab
  • Mendapat redha Allah
InsyaAllah I'll try my best to achieve what are in my wishlist.

Terlupa nak beritahu, hari ini 1 Januari merupakan tanggal kelahiran anak saudara sulung ana. Izz Hariz Danial Rizal bin Fariz Rizal. Tolong doakan barakah dan rahmat ke atas adik Hariz ye, syukran.


Kalau mama/papa dia baca entri ni, tolong beritahu abg long (adik hariz):

Abang long, ayah nik sayang dekat abang long. Aritu masa abang long mari sini, xsempat jumpa dengan ayah nik sebab abang long tido time tuh. Rindu sangat dekat abang long. Nanti abang long sekolah, belajar molek! Biar buleh hafal banyak surah-surah dan doa-doa deh. Nanti ayah nik balik, kita main game ultraman sama-sama!
Jom share wishlist kalian jugak, teringin nak tau!

Credit Gambar : Facebook dan Google 

You May Also Like

3 comments