Pertandingan Sempena Maulid

by - January 12, 2014

Alhamdulillah, minggu ni sekolah ana agak sibuk. Sibuk dengan pertandingan sempena Maulidur Rasul yang dianjurkan oleh Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), suatu organisasi dekat sekolah yang pakai baju uniform lengkap berwarna ungu tu.


So far, boleh dikatakan event yang disediakan amatlah menarik. Antaranya adalah Qasidah, Artikel, Hafazan Hadith dan banyak-banyak lagi.

Ana masuk ape? masuk pertandingan Artikel je, buat puisi. Suara tak sedap, jadi tak boleh lah nak join Qasidah.

Yang lawaknya, minggu ni kami semua busy dengan study/homework/bengkel akademik dekat sekolah. Jadi ana terlupa nak buat artikel tersebut.

Pagi tadi dari pukul 8 Pagi- 4 Petang kami ada bengkel dekat sekolah, memang penuh jadual. Ada masa rehat diberikan pada waktu zuhur iaitu 12:30 sampai 2:30, ana berkorban makanan tengahari di Dewan Makan demi menyiapkan artikel.

Malulah kalau wakil rumah, tapi tak buat artikel. Tak menang tak apa, at least ada usaha. Betul tak?

Semua pertandingan ini diadakan bukan semata-mata untuk menang dan enjoy, tapi untuk membangkitkan mahabbah li rasulillah. Minggu depan insyaAllah akan ada perarakan yang mana juga disertai beberapa penduduk tempatan di Klang.

Malam ni ada pertandingan Qasidah, tak sabar nak tengok. Peserta-peserta qasidah blok ali semangat duk berlatih ni.

You May Also Like

2 comments