Tutorial Nak Save/Upload Templates

by - November 09, 2012

Alahai, lama bebeno Azhunk tak sediakan tutorial untuk korang. Jadi hari ni Azhunk akan mulakan tutorial yang terbaru, iaitu cara nak save ataupun backup ataupun upload templates dekat new interface blogger. Kalau dulu kan semua mungkin dah tahu macam mana nak download semua tu kan, tapi sekarang blogger dah ada version baru jadi mungkin korang taktau butang dia ada dekat mana.

Jom tengok gambar di bawah ;D

1) Blogger > Dashboard > Templates

2) Korang tekan yang Azhunk bulatkan merah dalam gambar dekat bawah. Backup/Restore

tekan untuk paparan gambar lebih baik (!)

Dia akan keluar popup mcm gambar dekat bawah




Korang bebas nak tekan mana satu, ade dekat situ.

Download Full Template
ni kes kalau korang nak save template korang takut2 berlaku perkara *kecemasan*

Choose File 
tekan butang ni kalau korang nak upload template, template yang hendak diupload mestilah dalam format xml ye !

Itu saja, sekian !

You May Also Like

0 comments