Kenduri Kahwin Bapa Saudara

by - June 06, 2012

Daripada tak pergi ke mana-mana, bolehlah juga rasa pergi ke Johor buat kali ke-Tiga :D. Itu pun atas sebab menghadiri kenduri bapa saudara sebelah ayah, pak cik Yusuf. Beliau berkahwin dengan orang Johor bernama Ain kalau tak silap Azhunk.

Masa dalam perjalanan nak pergi tu kan, memang lama sangat, puas duduk dalam kereta tetapi Alhamdulillah kereta taklah sendat sangat. Kereta yang Azhunk naiki pun ade 4 orang je termasuk pemandu. Sebab Kak je dan Fieqah naik dengan Kak ja and her husband dengan kereta lain.

Masa tiba pula, macam2 lah berlaku ! haha tapi malangnya, kereta mak saudara Azhunk, Mak cik yah rosak so terpaksa hantar bengkel. Semasa tiba pula pada malam hari, kiteorang  terpaksa cari tempat untuk bermalam. Tempat yag pak cik yusuf sewa dah diduduki oleh waris dari Pahang. Jadi Ayah cari tempat lain dekat luar, so terjumpa Quarters Bomba. Alhamdulillah, RM70 semalaman ! Quarters kan , dia macam  rumah, ade 3 buah bilik tidur, 1 bilik mandi, 1 tandas, dapur, ruang tamu. Yang paling syoknya, ade 7 buah katil ! Siap almari loker tiap2 katil, wahhh..

Kira berbaloi lah dengan harga 70 hengget untuk semua tu. Jadi kiteorang menetap dekat situ.

Keesokan harinya pada hari perkahwinan, makanan dia sedap juga tapi tak masuk dengan taste Azhunk. Yang paling best nye ! Ade 3 jenis air wow ! Airnya sedap-sedap belaka.

Panjang pulak aku hurai..

Okay masa petangnya pergi ke Pahang untuk bermalam di rumah Tok Su, Tok saudaraku, pagi esoknya, pergi bukit Gambang Waterpark ! Bermandi manda, best sangat.. Azhunk, kak je, piju dan fieqah naik slide yang tinggi tu, wah mencabar gile. Pastu main dekat Coco Beach ;D

Pijo , my brother

Kak ja mendukung anak keduanya


Budak suka posing, kak je

Pegang barangan hantaran pun sempat lagi posing.


See...

Pak Cik yusuf dan isterinya di atas pelamin.


k atas kereta , bateri telefon pun nak habis.

Ok itu sajja ! Pengalaman cukup indah semasa cuti mid year, get ready for PMR pulak this year Azhunk ! Ape2pun korang harus doakan kejayaan Azhunk dalam PMR ye ? ;D Insya-Allah, Terima kasih !

You May Also Like

0 comments