Tentang Cinta

by - May 28, 2012

Apa itu cinta? Entahlah korang, Azhunk sendiri tidak pasti maksud sebenar cinta. Sebab sebelum ni pun Azhunk TAK PERNAH berpengalaman bercinta. Ada tak dikalangan pembaca pernah berpengalaman bercinta ? Haha Dah eh ? Then Kahwin dengan dia tak ? or tengah kapel dengan si Dia sekarang ?

Ape ape jelah. Cinta ni kalau tengok orang duk couple-couple tu, bermakna sayang lah kan ? Sayang lebih sikit daripada best friend. Kiranya kekasih, fungsi dia sama dengan kawan iaitu


  • Menemani kita selalu
  • Sentiasa menasihati kita
  • Mendengar luahan hati/perasaan kita
  • Teman yang setia
Yang di atas ni mesti bagi pendapat korang tentang cinta kan ? ade beberapa faktor nak tahu korang sedang dilamun cinta.

SENTIASA MENGINGATI SI DIA

Yang di atas itu adalah main factor membuktikan kamu mencintai si dia.

Tadi dekat Facebook Azhunk terjumpa sebuah gambar ni, menarik juga. Dia ade senaraikan 5 Fakta tentang cinta.

Adakah korang mencintai seseorang disebabkan perkara-perkara di atas ? Kalau ye bermakna itu bukan CINTA :). 

Yang boleh Azhunk beritahu di sini adalah, cinta yang sebenarnya adalah cinta korang semua terhadap Allah.

Sebab-sebabnya adalah

  • Adakah kamu pernah melihat fizikal Allah ?
  • Adakah Allah pernah menangis ?
  • Adakah kamu tahu akan kehidupan Allah ?
  • Adakah Allah memaksa kamu supaya tidak tidur ?
Semua di atas tidak kan ? Tapi seperti Azhunk beritahu tadi faktor kamu dilamun cinta  adalah, kamu akan sentiasa mengingati si dia.

Lihatlah, kamu sentiasa mengingati Allah dan Insya-Allah , Allah akan sentiasa mengingati kamu. Jadi hargailah cinta Allah dan jangan kamu membazir masa melayan FAKE LOVE :)

Sekian.


You May Also Like

0 comments