Kerja Kursus Sejarah PMR 2012

by - May 25, 2012

Hah, post ni lebih kepada budak form 3 , yang tahun ni buat kerja kursus sejarah. Sekolah korang ambik tajuk apa? Azhunk ambil produk makanan tempatan (Keropok Lekor).

Sebenarnya Azhunk pun tercari-cari kot-kot ade website yang tunjuk cara-cara nak wat kerja kursus, or demo or something lah. Sebab Azhunk tengah buntu sekarang, taktahu nak buat macam mana.

Dari yang Azhunk tahu kan, dia ade 3 Elemen.

Elemen pertama : Sumber kan ?

Elemen kedua : benda macam berkaitan penghargaan, pendahuluan, latar belakang, kaedah, objektif dll.

Elemen ketiga : Unsur Patriotisme

Sebenarnya kerja kursus sejarah pada tahun 2012 ni takdelah susah sangat, tapi kita kena faham je ape kena buat. Dulu Azhunk tak faham langsung tapi alhamdulillah sekarang baru faham. Cikgu nak kerja kursus hari ahad ni.

Yang sedihnya ! Azhunk TERTINGGAL KERTAS KERJA KURSUS DI ASRAMA ! dan tadi mase kelas tambahan dekat sekolah, nak ambil kertas tu tapi pok guard tak kasi masuk dalam asrama. Shiattt LOL hahah ops.

Takpelah, Azhunk nak buat yang baru starting from the start :) Insya-Allah siap dengan sempurna. Yang GEOGRAFI tu Azhunk tak puas hati ! Banyak kecacatan, kalau boleh Azhunk nak buat semula yang baru !

Okay sampai disini sahaja :)

You May Also Like

5 comments