What The Shit !!

by - January 21, 2012


Assalamualaikum, maaf tajuk entri kali ini agak kasar haha =D Sebenarnya sedang asyik Azhunk duk check traffic and earning dekat nuffnang, tergerak pula hati nak tekan KeyWords.

Apa fungsi keyword dekat nuffnang ? Keywords berfungsi sebagai kata kunci. Kata kunci di sini bermakna ayat atau perkataan yang orang cari matched dengan ayat atau perkataan yang ada dekat blog/entri korang.

Sebagai contoh, cuba korang search dekat google

"Tips Merentas Desa"

Ade keluar ke tak senarai blog ? keluar kan dan try tengok ade tak blog Azhunk dalam salah satu senarai itu? Kalau ada, try korang tekan dan baca entri Azhunk buat itu, ade Azhunk tulis Tips Merentas Desa kan ? Boleh tengok dekat ENTRI INI.

Baiklah , sekarang kita sambung cerita pulak, hah tadi Azhunk check keyword, dan Azhunk terjumpa satu keyword

"Maksud Shit"


AMARAN : Sekiranya tengah berada di hadapan makanan atau tengah santap ape2 jangan teruskan pembacaan. =D


Azhunk tahu perkataan shit ni menjadi trend orang zaman kini terutamanya orang barat, contohnya mereka akan kata

"What the shit !"
"Shit!"


Dan ayat ini menunjukkan ekspresi marah bagi diorang ataupun terkejut dengan sesuatu perkara.

Kalau ikut maksud sebenar shit ialah TAHI , NAJIS atau kata seertinya adalah Faeces beerti Najis.

Jaid ni bermakna shit bukan perkataan yang membawa makna lucah ye.. Sebab ade sesetengah orang ingat shit ni beerti lucah atau benda sama maksud dengannya hohoho ..

Jadi itulah makna sebenar shit =D Harap anda tidak tertukar ! Dan jangan guna sangat contoh ayat tu, sebab ia agak biadap bagi Azhunk.

You May Also Like

0 comments