Tolong Jangan Perangai Kamu

by - January 16, 2012

Tengah bengang dengan pelajar zaman sekarang, tak reti menghormati dan bertanggungjawab akan infrastruktur yang disediakan di sekolah. =.=

Memang bodoh, tak berfikir, selfish, berfikiran singkat, noobling, pengotor, kufur nikmat !


Okay ape yang Azhunk senaraikan di atas sesuai sangat untuk orang yang melakukan kesalahan ini..

Maaf atas bahasa yang kasar di atas :

Baiklah, Azhunk just nak kongsikan, try korang perhatikan gambar di bawah !

Jelas sekali ni gambar tangga kan ( ok Azhunk tahu lukisan ni tak menjadi )

Tapi korang tengok betul2 dekat benda yang Azhunk letak ANAK PANAH tu, ada ape? Kalau korang nak tahu, itu adalah

AIR LIUR aka SALIVA pelajar yang kurang ajar / bengoong

Try korang fikir ada ke patut, dorang ludah dekat atas tangga tuh ? I mean penghadang tangga atau ape benda korang panggil lah..
Azhunk dah pernah terkena =..=

Kena ape? kena air liur tu ! kan nak turun/ naik tangga, mesti pegang tangan dekat situ for safety, tapi disebabkan sifat dorang yang tidak bertanggungjawab ni, tak pasal2 Azhunk terkena air liur.

Then Azhunk cepat2 pegi basuh ! huhs. Pelbagai tempat dah disediakan untuk korang meludah, tapi kenapa masih cari tempat yang boleh menyakitkan orang lain ?

Korang kalau rasa nak ludah sangat, tong sampah ada disediakan, dalam longkang pun boleh ! tak payah lah dekat tempat orang nak guna/duduk/pegang.

Di samping itu, pernah terfikir yang korang dah rosakkan imej sekolah ?

Ape2 pun Azhunk buat post ni bukan ape, tapi bertujuan kepada sesiapa yang baca ni pernah buat begitu, harap ubah la ye, kalau taktau korang buat ke tidak,analyse yourself and fix which should to.

Kita semua manusia dan mampu berfikir logik , yang mana betul dan tidak betul kan ? Jangan jadi macam haiwan, dorang rasa nak kencing, dorang kencing je depan khalayak. Takke malu gitu ?

You May Also Like

2 comments