Practice Makes Us Perfect

by - January 09, 2012


Hari ini Azhunk nak bincangkan statement "Practice Makes Us Perfect". Ayat tu amat betul dan apa yang perlu kita buat untuk realisasikan adalah, dengan mengamalkannya, bukan hanya tahu dan sebut sahaja =D.

Baiklah , Practice Makes Us Perfect ini kalau dalam bahasa melayu bermaksud Latihan Membuatkan Kita Sempurna. Chewah macam kamus dewan edisi ke-4 pulak Azhunk ni xD. Jadi kalau korang nak buat sesuatu korang perlulah berlatih banyak2 !

InsyaAllah jika korang terus berlatih, korang akan dapat menyempurnakan lagi apa yang korang nak buat. Jom kita tengok hasil latihan Azhunk selama seminggu =)

Ni mase Azhunk mula2 belajar cara nak buat doodle/ melukis menggunakan Excel, ;D belajar dari akak daniani.

Mase ni Azhunk bajet pandai buat vector, juga tiru dia punya shading dari profile picture akak daniani (Okay pecah tembelang)







Korang boleh nampak tak perbezaan gambar2 di atas .. Semua ni hasil latihan yang Azhunk buat dengan bantuan pertolongan sifu2 dekat group WeLoveArts =D

Korang yang first time dengar Azhunk lukis guna microsoft excel mesti tak percaya or kata Azhunk tipu kan, tapi percayalah ;D haha , Azhunk mula2 dengar terkejut, Azhunk ingatke excel software yang lain ...

Jangan risau ! Azhunk dah sediakan tutorial basic untuk melukis menggunakan excel ;D korang boleh layan video di bawah.

Kalau masih juga tak faham boleh bertanya dengan Azhunk ;D .. Kalau korang tahu basic, InsyaAllah akan dapat buat yang lain2.


You May Also Like

4 comments