Pertandingan Merentas Desa 2012

by - January 19, 2012

Alhamdulillah hari ini selesai jugak merentas desa ! Pagi tadi Azhunk duk dup dap dup dap ! Berdebar jugaklah sebab pagi tadi dekat sini hujan kan, jadi berlari dalam hujan.. Azhunk berdebar sebab takut berlari sorang2 nantii hohoho !

Masa start larian tadi, Azhunk berlari bersama Kawan Baik Azhunk yakni Hanif, sekelas dengan Azhunk juga =D , kiteorang berlari same2 dalam hujan, best wohh ! tak rasa penat or letih pun.. Sebab hujan kann ;D

Amir dah tinggalkan kiteorang dekat depan, sebab dia nak lari dengan org laju2, tapi kiteorang tinggalkan Afiq ! Sorry Afiq, Sebenarnya Afiq berlari dengan Ammar, hhoohoh.. Okay merepek aku ni ! Macam korang kenal siapa depa sumaa..

Tapi Azhunk tak dapat nombor pun, Jangan sedih ! sebab tak dapat nombor tak ber makna kite orang yang gagal !

Ape2 pun tahniah kepada Aisyah sebab beliau dapat NOMBOR 2 ! How great is that ! memang dia laju lari, humm dia di depan Azhunk LOL !! Haritue dia ada berikan beberapa tips untuk dapat nombor dalam merentas desa, Azhunk amalkan 50% sahaja.

Antara tips2 nak memenangi pertandingan larian adalah !

- Kita kena ade target, selagi tak lintas target, jangan berhenti lari
- Jangan cepat pecut, kerana kita mungkin cepat letih dan mengambil masa yang banyak nak energize back.
- Kita kena berlari tanpa henti, dengan cara ini, kita dapat lintas orang yang ada dihadapan !

Baiklah dekat sini sahaja entri kali ini !

P/S : Tadi amik borang asrama, insyaAllah akan duduk asrama tahun ni ( betul ke ape aku cakap ni ? ). Whatever, kita harus berkorban blog, facebook, masa dan banyak lagi untuk mencapai kecemerlangan dalam hidup !

You May Also Like

4 comments