Melukis Menggunakan Excel

by - January 02, 2012

Korang pernah dengar melukis menggunakan excel .. Azhunk tak pernah sebelumni , tapi selepas je kenal akak , Daniani ni, Azhunk dah tahu xD Dulu ingatke Paint/Photoshop je yang software lukis2, rupanya tak sangka Microsoft Excel yang orang wat jadual tu leh kite guna tuk lukis, malah hasil dia lebih hebat dari software2 lain xD.

So Azhunk cuba punye cube.. Keluarlah beberapa hasil yang amat membanggakan LOL , biarlah buruk pun, aslkan ade rupee xD At least I've tried. Azhunk rasa nak jadi cam akak daniani. dia hebat sangat !







Percayalah yang gambar semua di atas Azhunk wat menggunakan MICROSOFT EXCEL sahaja, *sorry kalau ayat poyo, sebab excited, first time*. Benda ni bukan 100% disebabkan bakat, ianya bergantung kepada minat.

Kalau korang nak lukis confirm boleh punye ;D Tapi kena belajar dulu cara2 dia, . Cara2 melukis menggunakan excel boleh didapati di sini

TEKAN SINI

Azhunk takkan lupa kawan tau ! a big thanks to akak Manzarina jugak, dia dah banyak tolong Azhunk selama ni ;D Sentiasa melayan persoalan 'bodoh' yang Azhunk lemparkan ;D Thanks akak ! ni link ke facebook dia, dia pandai jugak design menggunakan excel ;D

TEKAN SINI

=D Peaceee ! ade freebies tuk korang. ambil kat bawh yee xD


http://4.bp.blogspot.com/-F5ywb-ikTXY/TwFLMPVYE5I/AAAAAAAAArY/JS2vCZlXI-I/s1600/ikan%2Bpaus.PNG


http://4.bp.blogspot.com/-V3nf1qcjmws/TwFLMCdw1CI/AAAAAAAAArI/0ZNfoDaNA8k/s1600/kudalaut.PNG


http://2.bp.blogspot.com/-hNmqaTxjw40/TwFLL-y3eII/AAAAAAAAArA/Dch9qCj8L18/s1600/paus%2Bhammer.PNG

You May Also Like

8 comments