Kepenatan Yang Bermakna !

by - January 17, 2012

Okay latihan lagi ! wah betapa penatnyaaaaa ! Semalam Azhunk dah post larian merentas desa kan ? Walaupun penat tetapi best ! kepenatan itu hilang serta merta setelah kita dapat menghabiskan satu track !

Yang paling tak suka kan , Ade sesetengah insan aka hamba Allah ni nak guna cara mudah.. Mereka semua bukan guna track yang disediakan, tapi dorang ambil jalan mudah. Iaitu shortcuttt..

Haa tengok tu contoh keadaan dekat sekolah Azhunk (Tepi pantai tauu ;D) , sebenarnye track dia yang atas jalan tu, TETAPI , dorang sanggup mengharungi semak samun yang mungkin terdedah kepada ular, haiwan berbisa , bahaya..

Dahtu, tepi pantai kan, banyak pokok kelapa .. Tak takut pulak dorang .. Takut ape ? Manalah tahu, tiba2 buah kelapa tu rasa nak bertenggek atas kepala dorang.. ==..==

Lagi satu, orang yang selalu buat cenggitu itu menipu diri mereka sendiri. Orang menipu diri sendiri ini adalah orang yang rugi .. Faham tak ape maksud Azhunk ?

Contohnya mereka habiskan satu track tu lebih awal berbanding orang lain tetapi guna "shortcut" , pada logiknya mereka memang menang, tetapi ! Sebenarnya mereka masih lagi tidak menghabiskan satu track lengkap bagi merentas desa ini. Sebab mereka guna shortcut kan, tak guna jalan yang betul..

Kawan Azhunk, name Hazim cakap

"Jom kita guna jalan shortcut ?"


Azhunk Reply

"Tak payah ar, this great experience would be meaningless for us"


chewah speaking konon =..= ''

Jadi jika difikirkan, mereka tak ada dalam senarai participants =D hoohoo , jadi janganlah tipu diri anda sendiri yee, =D

Ok jom teruskan pulak ! Hari ini Azhunk berlari dengan Adam , aka my BFF =D. Dia lari laju tau ! katanya , menghidap penyakit asma konon ! Azhunk tengok tak lelah pun, tak pernah tengok dia lelah =..=''

Best jugak lari dengan dia ;D Azhunk mendahului teman2 yang semalamlah ! tengah bangga ni, maklumlah depa suma laju2 belaka lari ;D so tak pernah lagi lintas dorang :( ..

Hahaha , Nurriduwan aka Abe pun mendahului dorang =D Nurriduwan atau lebih dikenali sebagai Abe ni kawan baik Azhunk yakni sekelas dengan Azhunk =D , dia santai jee.. Sentiasa nampak ceria dan happy =D

Nak tahu banyak pasal Nurriduwan ? Leh rujuk ENTRY INI =D

Oklah dah kebuntu'an' idea, =D sampai disini sahaja , Oh ya ! Esok petang dah takde latihan merentas desa sebab hari khamis dah bertanding =D Harap2 Stamina Azhunk cukup untuk habiskan satu track nanti, InsyaAllah !

You May Also Like

8 comments