Cara Dapatkan Facebook Timeline

by - January 15, 2012

Hari ini, ade kawan Azhunk bertanya, macam mana nak tukar kepada timeline, Facebook lah kan, sekarang Facebook dah ade timeline..

Maybe ramai yang dah tukar kepada Facebook Timeline nak Facebook lama balik, tapi Azhunk pun belum tahu lagi cara nak tukar dari timeline ke facebook biasa, nanti Azhunk tahu cara-caranya, Azhunk kongsikan okayyy ?!

Ape2 pun kita kena ingat, sekali kita buat keputusan, kita tidak boleh mengundur balik, itu pengecut namanya, kita harus terus mara ke hadapan dengan menyesuaikan diri dengan keadaan sekarang , setuju ?


Okay tanpa membazir masa jom tengok tutorial di bawah !

Step
1. ) Log in kepada Facebook akaun masing2
2. ) Bukak link ini, TEKAN SINI.
3. ) Dah bukak ? Okay tekan macam Azhunk bulatkan di bawah =D


Sekarang korang dah ade timeline sendiri but remember ! Timeline korang , korang je akan nampak untuk 7 Hari sahaja. Sebab dia beri masa 7 hari untuk korang adjust yang mana perlu, dan yang mana tidak =D .. Contohnya korang nanti akan perlukan cover, profile picture dan lain2, nantikan tutorial seterusnya berkaitan timeline =D

Kalau korang dah rasa ready dah timeline korang, korang leh je tekan Published, cam gambar dekat bawah =D tak perlu tunggu2 7 hari untuk orang lain tengok timeline facebook korang ;D Hebat kan !


Itu saja ;D Sekian..

You May Also Like

1 comments