Apa Itu Noob

by - December 28, 2011


Hari ini Azhunk nak beri pengertian Noob, dari pandangan Azhunk lah ;D. Sebab Azhunk selalu guna ayat ni dan korang janganlah terlalu fikir bukan2.

Noob bukan bermaksud bodoh, atau gila ke ape ke. Dan ia bukan perkataan yang tidak sopan. Azhunk boleh beri situasi noob di bawah.

Contohnya orang tu, dia nak bukak Facebook, dia pergi taip dekat google search, "Facebook.com". Alangkah lebih laju kalau type dekat "address bar" =D


Kedua : Ada orang ni dia nak buat Facebook, dan dia tanya, macam mana nak buat Facebook .. Lepas dia masuk ke laman sosial Facebook, dia tanye lagi, lepas tu kena wat ape ..

"Kena sign up lah, terpapar kat homepage Facebook tu" =..=

Yang diatas adalah salah satu contoh-contohnya. Kepada sesiapa pernah mengalami perkara di atas, jangan malu atau marah kerana ini bukan hinaan. Azhunk sekadar ingin berkongsi supaya orang tidak salah sangka.

Noob ada banyak maksud, tapi bagi Azhunk adalah Newbie. Orang baru seperti tidak tahu apa2. Noob boleh juga digunakan untuk menunjukkan seseorang itu "blur" akan sesuatu perkara. ;D

Tapi Azhunk selalu je gune, "Noobling" , minta perhatian yee, noobling tak wujud dalam kamus oxford haha ! *yeke*.. Azhunk reka je gabungan Duckling + Noob, sebab bunyi dia cam best orpp haha so Azhunk guna Noobling aja ;D

Untuk info(s) lebih lanjut, klik pautan di

SINI :D

You May Also Like

0 comments