Tutorial Divider Bawah Post

by - November 07, 2011


Hah ! Tengok kat bawah post entri Azhunk, ade tak gambar itik gembol2 ? Hee ade kan, Cantik tak ? Cantik tak ? Cakap cantik or mampus!.

Sekarang Azhunk nak buat Tutorial tu lah ;] My sis requested from me, Okay ni senang sahaja yups ! First,

Login Blogger >> Dashboard >> Design >> Edit HTML

Find kod : #main-wrapper {

Korang tengok dia punya width berapa ? Then pastikan saiz divider korang sama panjang dengan width ni yee ;] Contohnyaa kalau Azhunk 450 px

Dah buat gambar ? Next korang pergi find kod ni pulak :
.post {

Tambah dekat bawah dia dengan kod di bawah ;}

background: url(URL GAMBAR);
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottom center;
margin:.5em 0 1.5em;
border-bottom:0px dotted $bordercolor;
padding-bottom:5.5em;


Gantikan URL Gambar dengan URL Gambar korang yeaa ! kay itu sajja ! Good Luck !

Credited : http://shabbyblogsblog.blogspot.com/2009/06/tutorial-how-to-add-post-dividers-to.html

You May Also Like

3 comments