Sempena Raya Aidil Adha

by - November 04, 2011

Haha ... Hari Ahad ni hari ape ekh ? Laa tahu arr hari cuti hahah .. cuti sebab ? Raya Aidil Adha lahh haha ;] Korang pergi sambut kat mana ? Mesti lah kat kampong kan..

Selalu nye hari raya Aidiladha ni orang pergi ke kampong sebab diorang selalu wat kurban/qorban.. Hahhaa kurban tuu dia sembelih lembu ;]]..

Dulu masa smal22... Azhunk suka tengok orang sembelih lembu tapi sekarang dah tak.. Rasa nak muntah and kesian tengok lembu disembelih hidup2.


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/319134_270472869655174_100000773887239_719262_9136168_n.jpg


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/393070_182401598511029_100002235699789_369248_1729730893_n.jpg


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/317005_310677348959216_100000508606050_1260510_1463831460_n.jpg


http://profhariz.com/wp-content/uploads/2010/11/Makna-Hari-Raya-Aidiladha.jpg


Okay hari ni konfem orang nak find pantun2 or quote raya aidil adha yang menarik-menarik la kan .. Nak kasi kat kengkawan an ? Tak caye?? Tengok bawah ..


Hah .. haha Anak VIP Kahwin ? Sape search tu ?? Hahah entri sal kahwin kat blog Azhunk ada satu jerkk .. TEKAN SINI.. Dia VIP kot hahaha..

Tengok tuu.. Dua words sekali guss pasal raya orang find ;]] hehehee... Entri Azhunk wat tak seberapa pun.. haha dorang yang datang tu pasti hampaaa sebab Pantun sikit jeaa.. TEKAN SINI

Laughing out LOUDDD... Hahha okeh2.. Azhunk taknak kecewakan kepada orang2 yang dah search tuee Jadi entri ni Azhunk akan letak pantun raya dan quote2 menarik tentang raya yeappp ?

PANTUN RAYA - LOADING (5 November Akan Diupdate)
Makesure you make as favorite.. Dan visit awal2 pagi 5 November Okehhh ?


Rama-rama beraya menjadi kepongpong (tul ke eja?)
Hari Raya kita raikan
Semua orang balik ke kampong
Menanti lembu untuk dikorbankan


Bulan Ramadan melatih kita untuk bersabar.
Bukankah elok jika kita lebih bertolak ansur sempena bulan Syawal yang mulia ini?
Selamat Hari Raya
- Petronas

Tradisi diwarisi, Ikatan kasih dijalini.
Ikatan kasih dan warisan tradisi sama-sama saling melengkapi. Walau dunia berubah dengan pelbagai inovasi terkini, nilai-nilai ini sentiasa kekal abadi dari satu generasi ke satu generasi.
- LG Electronics

Hari mulia ini pasti akan lebih bereti jika dapat pulang ke kampung. Sememangnya menyambut Hari Raya bersama mereka yang tersayang amat bermakna. Kerana itulah kami akan terus bertugas sehingga anda selamat tiba di destinasi.

Apa jua keadaan, berhati-hatilah ketika memandu. Kami akan menerangi perjalanan anda. Selamat Hari Raya Aidilfitri.
- Tenaga Nasional Berhad

Janganlah kamu menyembah melainkan Allah..
dan berbuat baiklah kepada kedua ibubapa,
anak-anak yatim serta orang-orang miskin…
dirikanlah solat serta tunaikanlah zakat..
bersihkan hati.. di Aidilfitri
- Bank Rakyat

Hanya jalinan teguh mampu melahirkan kemurnian sejati.

Ibarat daun ketupat yang perlu diikat kuat untuk menahan beras supaya tidak terlerai apabila dimasak, pertalian persahabatan kukuh umpama inilah yang membawa kepada kesempurnaan dalam menyatukan kita semua.
Stelah sebulan berpuasa, marilah kita menyambut Syawal ini sesuci putih beras di dalam ketupat sebagai satu bangsa, 1 Malaysia.
- Naza Group of Companies

Kepulangan Anda Penawar Rindu
Walaupun suara anda dapat didengari, pesanan ringkas anda boleh menghiburkan hati
tetapi pada mereka yang sekian lama menanti kepulangan anda, Aidilfitri lebih bermakna apabila anda di sisi.
- Maxis

Sebar Kasih Sayang
Sambutlah Dengan Riang

Syawal telah pun tiba. Kini masanya untuk bergembira bersama orang tersayang. Saling bermaaf-maafan, serta eratkanlah silaturahim dengan teman baru dan lama.
- Bank Islam


‎- " Aku CinTakan mu ...... "
- " Aku SayangKan mu ..... "
- " Aku x sNGGup Untuk TinGGaLkaNmu .... "
- " NantIkan Aku D taMan SyuRga .... "

# -----> LuaHan LEMBU & KAMBING paDa RUMPUT ------> # [ Hahaha ]
( SElamaT HarI raYa AidiLaDha )


Misteri Raya Haji ..

Pada waktu petang , Ramli bermain di surau tetiba dia terdengar orang menjerit " Allah hu akbar " dan dengar suara menangis.

Dia terus berlari ke rumah , dia cakap dekat ayah dia " Ayah , ramli dengar suara hantu ..

Ayah dia menjawab : Mengarut , biar ayah tengok mana hantu tu?

Ayah & Ramli terus ke tempat hantu tu , Lepas tu ayah dia tengok lah hantu tu ..

Laaa , sebenarnya orang yang menjerit allah hu akbar dah memotong kepala lembu yang sedang menangis , HAHAHAH !!


takbir raye mula brgema..
aym itik trus mghilang..
lembu n kmbing mnjadi qurban..
BABI trsenyum n brkata.."Fuhhh..nasib baek aku ta masuk ISLAM"

kpd sumer wrga FACEBOOK..
yg maseh hidup ataupom yg telah mati..
*SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA*
yg balik kampung tuuu,,hati2 ekk..
biar lmbat,asal selamat..igt lah org yg trsayang..!!
(^______^)V


Okayy tu sahaja dari sekarang Azhunk leh kumpul ;] nanti Azhunk akan tambah lagi ..

You May Also Like

3 comments