Sebab2 Masuk Akal

by - November 07, 2011


Hah ! Yang ni nak kasi penjelasan kepada pengguna tutorials di Azhunk World ;] Selalunya banyak berlaku ni .. Kesian kat pengguna sekalian. Hah tahu berlaku apa ? Berlaku kes Tutorial Tidak Menjadi.

Ade beberapa faktor yang munasabah kenapa Tutorial tu tak menjadi..

Faktor-Faktor

Admin Blog Tersalah Buat Tutorial
Hah yang ni biasanya berlaku sebab Admin blog kan.. Setiap manusia pasti ade kesilapannya.. Conth admin blog suruh korang find code, sepatutnya kena find dalam kotak Expand Widget Templates. Then korang find tak jumpe la kan ?Sebab tu Kotak Komen (Entry Comment Box) Disediakan, sebab nak kasi kemudahan tuk korang bertanya. InsyaAllah tuan tutorial akan baiki ape yang patut. Kalau nak mudah korang komen tanye then make as favor page tu nanti boleh tahu jika owner tu reply korangnya mesej ^^

Korang Tersalah Letak Kod
Yang ni pulak.. Korang find kod kan, then tak jumpa always.. Nak mudah letak je kat mane2.. Then tengok, satu template habis punah.. Isk2 ! Disarankan Download Template korang dulu yeaa ;]. Makesure korang tengok tutorial orang lain tue, copy bulat2 kod yang dia suuh.. Ingat walaupun tertinggal satu huruf, kod boleh rosak.

Kod Tidak Ditemui
Hah yang ni pernah tak berlaku ? Tipulah tak pernah, sebab blogger semua tak guna template yang same, ye dak ? Selalunya korang find kod dia tak jumpa lah sebab admin menggunakan template Denim (Saya yee). ;] Ni pun leh tanye kat kotak komen mane lah tahu admin tahu cara penyelesaiannya ?

Perbezaan Jenis Template
Yang ni memang berlaku dan amat susah untuk dikesan, selalunya kod untuk minima amat berbeza dengan denim. Azhunk nak kasitahu lah, korang amatlah sekali disarankan mengguna template denim. ;]

Browser Yang Dibuka
Selalunya ni berlaku juga kepada Azhunk sendiri.. Azhunk da wat Tutorial then preview save siap semuaa.. Tak jadi !! Then otak dah celaru.. Keesokan harinya pergi ke sekolah buka blog dengan browser yang lain, then jadi jeaa.. Kat rumah guna Google Chrome. Kat sekolah guna Mozilla Firefox.

Baiklah Azhunk rasa setakat ni jee boleh kasi penjelasan kenapa Tutorial anda buat tak menjadi ;]

You May Also Like

0 comments