Perubahan Pada Fizikalku !

by - November 06, 2011

Terpilih jadi pengawas masa darjah 3, and tu gambar dia ambil sebab nak letak dekat organisasi pengawas lah, masa darjah 3 ;] ! Memang kurus lah masa tu, bukan setakat kurus.. Tapi siap ade gitar dekat pinggang hahhaa...

Tak caye Azhunk kurus mase tuee ? Tengok gambar kat bawah ! hahaha ..


Nak tahu faktor apa ? Ni kemungkinan yang Azhunk rasa lah !

  • Kawasan Sekitar

  • Kawasan sekitar jadi faktor hihii.. Yelah ! Sebab dekat kampong dulu tak ada Perpustakaan, Masjid besar or other else.. Yang ada just Sungai, Tasik, Sawah padi and hutan ! hahaha..
  • Pemakanan

  • Pemakanan ? Sebab dekat kampung dulu ikut trend kampong ! .. Makan selalunya ikan jeaaa.. Tapi sekarang dekat sini makan ermm majoriti Ayam lah ! hihii my favereteee !
  • Cara Pergaulan

  • Pergaulan ?? Hah ! Cara dia contohnya dekat kampong, selalu main benda macam tangkap ikan, permainan tradisional.. Memang tak sah Azhunk tak keluar petang2.. Tapi kat sini pulak bukan takde.. Ade sangat Padang Bola, Gelanggang Badminton tapi Azhunk tak nak sebab takda kenalan haha ! susah nak get in with dorang. so dekat sini main computer je memanjanggg ! Badminton ada juga kadang2 (Terus terang haha)


Then darjah 3 tu Azhunk pindah ke Kampong Raja, dekat sini memang moden sikit aka bandar. Masa darjah 3 tu jugak lah Azhunk belajar komputer semua2 dekat CC (Cyber Cafe) sebelah rumah.. RM2 Sejam ! Okay kat bawah gambar versi gemuks !

Mase gemuks tu umur 12 tahun ! hihii buat kad pengenalan ;] excited sangatt..

Oh try korang tengok beza kat bawah..Isk2 ! Memang indah dan miracle ciptaan Ilahi kan ! Kan ! Kan !?

Tidak ! Haha .. Mula2 kurus kering. Then bertukar menjadi gemuk dekpong. Then sekarang jadi hapeee ? Entahlah hahaha ! Maybe faktor environment sesuatu tempat kot hihiiihii..

Sebab dulu dari kecik sampai darjah 3 Azhunk duduk kat sebuah kampung with family.. Memang boleh dikatakan tu sebagai kampung pedalaman jugak lah sebab semua kemudahan takde.. You know what ? Internet pun Azhunk tak tahu ape mende at that time.

Okay ! Sekarang sedang menghadapi satu penyakit, iaitu berpunca dari diri sendiri hahaha ! Walaubagaimana pun Azhunk tetap bersyukur sebab Allah tak bagi penyakit lebih teruk dari ini ;]

Okay begini ceritanyaa, semalam Azhunk wat Maggi rebus.. Kari punya !!! Then tak sabar nak makan kan.. Terus makan maggi yang panas2 tuee, then Lidah rasanya melecur hahaha ! Sekarang ni tengah sakit and rasa tak sedap dekat lidah. Kalau Azhunk tengok kat cermin, lidah dah jadi warne merah ! Huwaa ! hahaha..

Tapi Azhunk makan satu ubat, my father gave to me.. Ubat ni bukan buatan manusia tapi yang asli punya, not Tongkat Ali okeh ! hhaha ni getah pokok.. Tak tahulah pokok ape tapi yang pasti ubat luka ;] !

You May Also Like

0 comments