Pengenalan Tentang Kawanku

by - November 03, 2011


Hari ni Azhunk nak beritahu korang sedikit sebanyak tentang kawan Azhunk okay ? Dekat sini yang Azhunk tunjuk ni memang rapat gila dengan Azhunk. Diorang selalu menemani Azhunk tatkala Azhunk sedang susah atau senang.



Adam :
Seorang yang pemalu.. Azhunk kenal dia ketika form 1 melalui Nazirul. Sekarang dia merupakan kawan baik Azhunk sebab selalu memahami Azhunk. Azhunk selalu luahkan semua benda dekat dia

Hanif :
Ni pulak seorang yang agak alim.. Memang dia ni perfet lah ;] tapi dia baguss.. Kalau kita nak mengumpat sal orang lain mesti dia taknak dengar hahaha ;]. Azhunk selalu nak ikut diaaa .. Azhunk kenal Hanif dari darjah 3. Dialah yang menjadi GUIDE Azhunk.. Dialah orang pertama Azhunk kenal selepas baru pindah sekolah.. Dia tunjukkan Azhunk suasana sekolah dia tu WALAUPUN DIA baru pindah TAHUN ITU JUGA :} baikkan ?

Nazirul :
Seorang yang agak pemalu jugak.. Nazirul ni Azhunk kenal form 1 lagi. Memang tak rapat lah masa tu dengan dia.. Sebab dia pelik dari orang lain.. Dia tak suka bergaul dulu and Azhunk duk tepi dia kan lam kelas.. Azhunk selalu doa tknak duduk tepi dia haha.. Tak best.. Tapi sekarang dia dah pandai bergaul dah ;] Azhunk suka duduk ditepi dia.. Kalau boleh Azhunk nak duduk tepi dia and Hanif sepanjang masa huhuu.

Afiq :
Haa yang ni lak Azhunk kenal dia mase darjah 5.. Duk tepi dia haha.. Dia memang pendiam dulu.. Tapi masa darjah 5 sempat duduk sekejap je dengan dia.. Then kena pindah tempat duduk soo kira Azhunk rapat sebentar aja.. Tapi sekarang Azhunk sekolah skali kan .. Sekelas lak tuee hahaha .. Dah lah same2 balik dengan van same.. That's mean semakin rapat.. Azhunk selalu luahkan ape2 jea kat diaa.. Sebab Azhunk tahu setolol-tolol dia pun .. Ada jugak perangai baik yang dia sumbangkan ;].

Luqman :
Azhunk kenal Luqman ni dari form satu lagi tauuu.. Dia dari SK Kuala Kubang. best name sekolah haha (gurau je). Dia memang baik .. Kalau tengok muka dia selalu Azhunk terlintas ketenangan hidup jeaa.. That's why jika Azhunk tengok dia.. Azhunk akan panggil dia manja2 gitu seperti..

"Haii Luqmann :}"


Nurriduwan :
Kenal dia form 2 tau.. Dia naik kelas ;] Dia ni rapat jugak dengan Azhunk and not forgotten.. Dialah selalu kasi nasihat dekat Azhunk.. Azhunk rasa nasihat dari dia amatlah berkesan.. Azhunk akan promise takkan pernah lupakan dia. Dia perangaai seperti keanakan ;] sama ngan Azhunk gak haha.. Muka dia tenang jugakk.. Azhunk selalu panggil dia sama ngan Luqman tuee.. Tapi Azhunk akan panggil dia abe ;] Manje sikit bunyinya haha..

Udin :
Udin ni Azhunk kenal dia mase darjah satu sahaja.. Then dia pindah rumah.. Dia anak guru besar.. Kalau tak silap name mak dia Hasmah ;]. Walaupun dari darjah satu .. Azhunk masih ingat name diaa iaitu Udin.. (Nama panjang tak tahu okeh).. Dia mase tu teramatlah baik dengan Azhunk.. Dia never sakitkan hati Azhunk.. Dia ada penyakit yang agak kronik tahuu.. Dia ade wat pembedahan.. Tapi Azhunk dah lost contact dengan dia.. I miss him (sentiasa mengharap dapat ketemu dia kembali).

Azim :
Nama dia Mohamad Azim bin Zainuddin. hah Azhunk ingat bulat2 tuee.. Hahah die kawan baik Azhunk jugakk.. Tapi sekarang dah tak rapat :[[[ .. Azhunk kenal dia melalui Syahir.. iaitu kawan sekelas Azhunk masa darjah satu.. Azim muda setahun dari kiteorang.. Azim ni asalnya kawan baik Syahir.. Tapi mase tu kiteorang bertiga selalu berkumpul dekat rumah Syahir.. Nak tahu wat apee ? Main kad POKEMON ngeh2.. Then Azhunk mula kenal Azim.. Then Hubungan semakin rapat dengan diaa... Tapi sekarang dia dah masuk sekolah menengah jadi Azhunk dengan dia jadi renggang balik.. Azhunk selalu nak biar hubungan kiteorang jadi seperti dulu.. Tiap2 petang keluar pergi jalan2..

Aswadi :
Azhunk kenal dia form satu jugakkk.. Sekelas.. Dia ketua kelas sekarang.. Ermm no komen sangat pasal dia tapi dia boleh dikelaskan baik jugak lah (walaupun muka gangsterz). Dia tak mudah ambil hati tauu .. best gurau2 ngan dia hahhaa.. Dulu Azhunk ingat mase mula2 masuk kelas form satu.. Semua murid start nak menjalinkan hubungan sebagai kawan kecuali dia.. Mase tu kena pergi naik bas pergi ambil sijil ape tahh.. Haha dia duk atas bas tu diam jekk .. Tak omong ape2 pun.. Azhunk terfikir dalam hati adakah dia rindu kat mak/ayah dia kott sebab brjalan jauh .. Kuala Terengganu (ngeh2).. Tapi sekarang dia dah tunjuk belang.. perangai dia sekarang amat kontra berbanding yang duluhahha ;] Happy go lucky..

Okay sampai sini je kott .. Selalu nye jika Azhunk ada masalah.. Azhunk akan hubungi dorang semuaaa dulu ;] so I want to say that I love em' so much..

Sebenarnya ada ramai lagi.. Tapi yang dekat atas ni antara terbaik lahh ;] nanti Azhunk update lagi

You May Also Like

1 comments