Jangan Buat !!

by - November 23, 2011

Jangan buat ape tu ! Hah ..

Harini Azhunk nk berkongsi satu tips yang mungkin amat berguna kepada semua blogger diluar sana !



Huhss ! hahah ..Apa yang tak patut dilakukan oleh bloggers !

Ini bukan pantang larang..Tapi lebih kepada recommended things arr ..

Baiklah tanpa mengulas panjang, jom tengok isinya !

Jangan amalkan konsep I Follow U, Follow Back ;]
Bukan maksud Azhunk tkleh wat gitu.. Just takut blogger lain follow back dengan tidak rela, tidak ikhlas. Nak ke ade beriban follower tapi diorang tk ikhlas pun follow ? Taknakkan ..

Jangan hanya bergantung kepada BLOGWALKING
Faham betul2 maksud ayat di atas. Bukan maksud dia takleh blogwalking. Tetapi jangan bergantung sepenuhnya.. Sebab korang blogwalking tu nak dapat visitor kan? Bayangkan sehari korang takleh bukak blog ! Takleh blogwalking, ape terjadi kepada visitor? Turun menjunam lah kan ! hhaha.. Amalkan erm konsep ping blog kee ;] Lagi bagus, leh constantly kasi korang trafik.

Guna ayat yang bagus dan menarik perhatian dalam kotak jerit
Okay... Yang ni penting.. Kalau pergi blogwalking korang selalu tulis simple2 kan ? Sebab banyak blog nak terjah. Pendapat Azhunk la , org takkan visit back kalau ayat kita ringkas sangat contoh :

Ziarah sy balek

Hah ! Ayat gitu ? Maaf kalau ade yang terasa tapi takpe jangan amik hati..Azhunk wt takleh view kan message shoutmix, jadi takde orang tahu kalau ade org antar gitu ;l

Proper words on comment box
Kalau terjah blog/entri orang lain.. Kita rasa nak komen kan? Komen lah benda berkaitan dengan entri.. Jangan tetiba nak beriklan dekat comment box ! hhaaaha

Okay setakat ini sahaja tips hari ni ! harap korang leh ikut and enjoy !

You May Also Like

3 comments