Apabila Azhunk Di Dapur

by - November 06, 2011

Nak tahu kenapa Azhunk duduk dekat dapur tadi ? Sebab Nak tolong mak menyiapkan persiapan untuk OPEN HOUSE esok ;] ! Nak datang ? Jom lah ! Dekat Terengganu, Besut ambek nak hahaha !!.. Takde lah Open sangat rumah tuee just kecil-kecilan aja ~ ..

Tadi Azhunk tengok my mother tengah duduk sorang2 hiris bawang dekat dapur, so Azhunk pergi tolong kupaskan ubi kentang ! hah tadi tertukar ubi kentang dengan ubi kayu haha !

"Mak, ni ubi kentang or ubi kayu ?"


"Isk2, takkan tkleh beza dah sekarang ubi kentang & kayu ?"


"Oh haha Ubi Kentang kan? Sebab kulit dia lembut, kalau kayu keras sikit !"


Then my sister menyampuk

"Ubi kayu best sikit nak kupas sebab mudah !"


Then Azhunk kupas.. Tengok bawah ..

Daripada :



Menjadi :





Tak caye eh Azhunk kupas semua tue ?? Dah letih/lengah tangan ni dok mengupas Ubi kayu kentang semua tuu .. Hahaha !



Then my sister cakap sambil menunjukkan satu ulas bawang yang dikupasnya

"Tengok ni ! Cantiknye bawangg niii , Perfect shape and color lah"


Nak tengok jugak ? Hah layan dekat bawah !!


You May Also Like

0 comments