Tutorial Hide Navbar

by - October 03, 2011

Tutorial Request : Korang tak tahu apa itu navbar ? ala yang dekat atas yang menyibuk-nyibuk tuh ada New Post. Follow and banyak lagi =). Sebenarnya navbar ini berguna buat Azhunk sebab mudah nak follow tapi kat blog Azhunk takda kot navbar wakak. Sekarang ikuti tutorial di bawah nak tahu bagaimana nak sorokkan navbar.



Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick Expand Widget Templates

STEP 1

cari kod ni

#navbar-iframe {display:none;}


STEP 2

Kalau dah jumpa cari tukar kod itu dengan kod di bawah ini =)

#navbar {height: 0px;visibility: hidden;display: none;}


Preview kalau jadi Save

Langkah lain plak

Step 3

Kalau tak jumpa kod di step 1 cari yang ini :

/* Variable definitions
====================


Kalau dah jumpa letak kod di bawah di atas kod step 3

#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none;
}


Preview kalau jadi Save

Tak jadi jugak ? Try yang ni pergi ke

Design >> Template Designer >> Advanced >> Add CSS

Letak kod ini :

#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none;
}


Atau tak tahu cari template designer bla bla boleh taruk kod yang sama selepas di dalam ruangan

Design >> Edit HTML >> <body>

You May Also Like

3 comments