Jangan Guna Widget Terlampau

by - October 28, 2011

Sumber : Google

Dalam banyak-banyak tipss.. yang jugak yang Azhunk pilih yeaa.

"blog Azhunk tu buruk ada hati nak ajar/kasi tips nak hias"


"Saya tak kisah hodoh ke tak.. Tapi kalau korang rasa taknak guna tips ni boleh TEKAN SINI ;]"


Kepada yang masih kekal di sini Azhunk nak ucapkan berbanyak terima kasih ;].

Dalam menghias sesuatu blog itu.. Anda memerlukan Step/Tips yang betul untuk kasi meletop gitu kan ? Kalau tak semuanya jadi buruk jee and sakit mata.

Jangan guna terlalu banyak widget
Selalu nyaa newbie blogger ni suka sangat guna widget.. Semakin banyak semakin dia suka.. Tetapi visitor tak suka sebab kalau banyak widget semakin berat/lama lah nak loading blog korang tuu.. Ada tu Azhunk niat nak blogwalking 30 blogs.. Setelah open semua then jadi hang terus dia kata "your browser had crashed". Mana tak marahnya.. Then Azhunk putuskan niat tak jadi blogwalking.

Kalau korang nak tahu.. Widget tu membebankan sahaja.. Okay Azhunk nak kasi contoh widget yang membazir :

  • Widget Jam
  • Widget Welcome Flash
  • Widget Menggunakan Flash
  • Widget Yang "Large"


Okay itu sajja.. Kalau korang ada apply semua tuu harap boleh remove kalau nak kasi blog Slim se'SLIM' badan korang ;] ngeh2.. Lebih lanjut TEKAN SINI.

Da habis layan ? Like and Komen lah jugak "Mengharap" ;pp

You May Also Like

5 comments