Facebook Share Button

by - October 30, 2011


Kredit : Google (Photo)

Tahu tak apa itu Facebook Share button ? Ala yang dekat entri2 Azhunk.. Atas sekali tu ade butang share. Aplikasi ini berfungsi untuk mem'post' bahan yang anda baca di Fb profile korang.

Kalau masih tak tahu lagi tengok entri ini atas sekali sebelah kanan ye ;]. Ade tak ? Ade tak ? kalau ade tekan ngeh2. haha..

Okaylah Azhunk taknak buang masa sangat arr sebab ni nak kasi tutor + nak try autopublish ajee ~ tengok2 blogger diluar yang bijak mengurus masa guna autopublish ni hihii.

Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Expand Widget Templates

Find kod <div class='post-body entry-content'> ctrl + F

Dah jumpa ? Okay ambil kod dibawah .. Dan paste dibawah kod yang anda FIND ;]

<div style='float:right;padding:4px;'>
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script src='http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share' type='text/javascript'/>
</div>


So dia akan jadi seperti dibawah :

<div class='post-body entry-content'>
<div style='float:right;padding:4px;'>
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script src='http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share' type='text/javascript'/>
</div>


Dah ? Preview kalau da jadi Save ;] Ada masalah ? Kasitahu aja dalam ruangan komenTAR ~

You May Also Like

0 comments