Allah Tarik Jodoh Kita ?

by - October 20, 2011


Maaf entri ini sedikit copy and paste yeee.. Azhunk ambil daripada status fb kakak Azhunk punya. Azhunk rasa ini sangat bagus lah ;] dan berinformasi. Ada jugak memberi kesedaran dan jawapan kepada persoalan yang berada di minda korang semua yang pernah putus cinta.

Korang tentu sedih gila sampai ada Azhunk tengok sesetengah orang putus sampaike boleh jadi penurunan/kenaikan berat badan secara mendadakkkk.. Wah terkejut an daripada 0 jadi kepada I dan daripada I jadi kepada 0 . Ok kalau tak phm buat2 fhm jee ;]

Nak lebih feeling ? mainkan lagu dibawah sambil read entri ini yaaa ;]


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

Jadi tak payah lah sedih dengan apa yang Allah tentukan/takdirkan. Semuanya ada hikmah dan pastinya membawa kebaikan kepada kitaaa ;] ok stakat ini sahaja

You May Also Like

4 comments