Tukar Smiley Shoutbox

by - September 01, 2011

Wow laju kan azhunk hoho, tadi baru je siap Tutorial Pasang Shoutmix tapi sekarang nak buat yang baru punya, anyway yang mana nak layan tutorial ni layan je okee :p jangan banyak tanyaa ! Nak dapatkan shoutmix ? [Tekan Cni]

Baiklah Tutorial ini membolehkan awak buat emoticon dekat blog. Example at my blog, kalau korang wat emoticon senyum camni contoh " :) " akan automatik bertukar kepada beruang, comel kan ?? Tak comel cakap aje comell ~~ kena pelempang kanggg :p

Baiklah without wasting anytime, login shoutmix account awak semua selepas login tengok step di bawah....

Step 1

Lepas bukak page shoutmix lepas login apa semua, akan keluar Display kan, tekan aje SMILEY


Step 2

Selepas keluar tu, firstly untick kat tempat yang dia tick tu an, selepas untick kena cari gambar emoticon. then kat bawah skali tu ade tempat URL gitu kan, kat situ jangan masukkan URL website tetapi Masukkan URL Gambar. Untuk dapatkan URL gambar right klik at the picture tekan Copy Image URL/Link.

Kat kanan dia ada tulis Code dan Optional, kat ruangan tu isi ayat yang kita nak tukarkan kepada smiley, contohnya " :) " kepada " Gambar beruang comel " Then tekan Add, lepas siap buat banyak2 Save yah.
Step 3

Kat mana nak dapat gambar ? kat Photobucket , Glitter Graphic , Google. Macam beruang tu saya ambik dekat Photobucket.

Okay korang nak tahu jugak ChatBox ? Pergi kat link niy jelah, sebab saya tak guna chatbox so tak reti buat tukar icon di chatbox :p harap maaf ! Tutorial Tukar Icon Chatbox

You May Also Like

1 comments