Pertandingan Mencipta Video

by - September 14, 2011


Hari itu ada buat pertandingan lah terbuka kalau tak silap. So Azhunk ngan kawan-kawan masuk. ni peringkat kebangsaan, semua negeri di Malaysia terbuka untuk masuk, dianjurkan oleh pihak SKMM kalau tak silap.

Video kiteorang tak lah splendid sangat sebab ada masalah teknikal sikit. Contohnya tak cukup softwares DAN tak tahu mana nak dapat softwares2 tersebut. Salah satu darinya Adobe After Effect. Fuhh tu memang was one in need software lah bagi kiteorang. Kalau ada software itu boleh buat hologram, Canggih wooh !

Jadi kiteorang DECIDED untuk guna Sony Vegas Pro AVS Video Editor 5.1. Sebab mase tu tengah main2 je kat Makmal komputer sekolah, then terjumpa software tu lam PC. Then Azhunk ngan Adam test2 main. Tengok2 hebat juga software tu, boleh tahan.

Kiteorang buat perjumpaan tiap2 hari selepas Raya sebab kesuntukan masa. Tarikh tutup bagi pertandingan mencipta video hari kemerdekaan ini adalah pada 7 September 2011. Pergi punya pergi rumah Adam, bestlah jugak pergi rumah dia, keluarga dia sporting je especially his mum !

Okay korang mesti tertanya-tanya cammana rupa video kiteorang kan ? Okaylah ! Tengok kat bawah. Layan ! Jangan Tak Layan



DI SEBALIK TABIR



Ahli KumpulanAmier Ardly - Pengarah
Adam Izzuddin - Jurukamera
Arif Hakimie - Pelakon
Azhunk Awang - Editor

You May Also Like

1 comments