Hajar aka Kak Cik

by - September 23, 2011


Teka mana satu hajar? Yang 3 dari Kanan haha =D

Hari ini Azhunk nak kongsi satu kisah. Ni kisah pasal Hajar aka Kak Cik. Nak panggil apa dekat dia eh ? Panggil Kak Cik lah. Sebab first kenal dia pun panggil Kak Cik. Tapi taknak panggil Kak Cik, nak panggil Hajar ajee.

Azhunk kenal dia masa darjah 1 dekat Sekolah Kebangsaan Sungai Petai. Mase tu memang tak boleh nak kata apa sebab dia cam brutal gitu plus dia ketua kelas mase tu. Jadi dia selalu buli orang termasuk Azhunk. Haha memang tak suka arhh.

Ade ke patut, Tak ingat dah darjah berapa. Hajar suruh Azhunk menari dengan budak perempuan sebagai denda sebab buat bising kalau tak silap. Isk2 nasib baik mase tu budak2 lagi haha takdelah malu sangat.

Seingat Azhunk sekelas ngan dia sampai darjah 3 sahaja then Azhunk berpindah ke Terengganu. Sebab dekat sikit rumah my father dengan pejabat dia. Mase tu memang happy gile Azhunk nak pindah sebab first time pindah sekolah.

Okay meh nak kasitahu cerita seterusnya. Selepas pindah sekolah tu Azhunk lost contact dengan semua kawan-kawan termasuk Hajar. Then tak sangka naik form 1 sekolah sama dengan HAJAR. OMG memang terkejut rr. Anyways dia 5 A's UPSR. Di antara orang bijak jugak lah. Tahniah oii cik hajar =D.

Menurut dia.. dia kata dia bersekolah dekat Sungai Petai sampai darjah 5 je. Then pindah ke Kamil kalau tak silap. Nak tahu macam mana Azhunk boleh tahu Hajar sekolah SMKANI jugak ? Sebab mula2 sekolah kat situ (Form 1) abg dia solat tepi Azhunk then dia ada tanya sal keluarga then dia tanye

" Kenal Kak Cik dop ? "

Azhunk pun reply

" Dop.. "


Mase tuh tengah blank manelah tahu Kak Cik mana. Lame2 Azhunk masuk ke kelas then teringat muka abg dia. Same je dengan Hajar sebijik. Lame2 Azhunk teringat tu panggilan untuk Hajar iaitu my classmate mase darjah 1. Siasat punya siasat akhirnya dapat tahu Hajar itu haha =D.

Tapi kan sampai sekarang (Form 2) tak pernah bercakap dengan dia. Malu maybe hahaa. Dia kata nak kasitahu satu rahsia, tapi dengan syarat kena tegur dia. InsyaAllah nanti ade peluang nak tegur ~ =D

You May Also Like

3 comments