Cara Buat Kotak Pesanan

by - September 01, 2011

Okay tanpa membuang masa kita straight to the point " Online kat rumah Adam Izzuddin ". Baiklah yang semua blogger familiar with tu kotak pesanan ataupun ada yang yang panggil kotak jerit/kotak terjah/shoutmix/shoutbox/chatbox/kotak chat/ etc.

Saya suka guna yang shoutmix punya sebab easy nak adjust semua and kotak dia boleh tahan jugak. Kalau yang chatbox tu macam mesej panjang tak muat. Tanpa segan silu tengok step di bawah untuk dapatkan shoutmix

Step 1

Bukak website shoutmix [Tekan Sini] dan register tekan macam gambar di bawah



Dia akan redirect ke page dia kan :]


Step 2

Okay dekat sini, yang perlu anda adjust yang kotak Display je . Yang lain jangan sibuk2 nak sentuh.



Step 3

Dah siap mengedit tu bolehlah ambik HTML KOD dia ye dekat kotak macam kat bawah


Step 4

Dashboard >> Design >> Add a Gadget >> HTML/Javascript

Pasteje kod tu kat ruangan HTML/Javascript then save tada siap !

Yang cbox malas nak wat tutor, yang pasti shoutmix better than cbox , kalau korang berdegil jugak nak cbox pergi ke website ni [Tekan Sini]

You May Also Like

2 comments