Raya Raya Ke Rumah Sedara

by - September 01, 2011

Okay, amat menyedihkan sebab duit raye dapat sikit sahaja. Tapi takpe, sampai RM50 haha ! Pergi ke rumah sedara ayah dapat RM4 je bygkan ramai punye keluarga. LOL !



Bersepah makanan, yang penting kenyang !

Chewah first day raye dah menunjuk :p

menunjuk selipar baru nmpak keh2

First day raya , pergi ke rumah datuk kat Pasir Puteh (taknak sebut nama kg. haha), then pergi ke rumah saudara dekat Banggol , dekat ngan Selising kalau tak silap. Beraya lah kat rumah situ2 .. Lepas boring semua balik umah.

Second day pulak , pergi ke arah Kuala Terengganu. Ziarah kubur nenek, tetapi hujan kan semalam so ade mosque in front of graves. Jadi duduk dalam masjid solat Zohor sambil doakan nenek jelah.

Then pergi melawat rumah sepupu kepada my mum named Qalili kalau tak silap haha. Dia dah pindah rumah baru. firstly memang kiteorg tersilap rumah sebab terPERGI ke rumah lame dia. Then duduk chit-chat situ owner nye rumah hidangkan nasi, kiteorg pun terus makan jela sebab dalam mood lapar.

Masa nak balik , sbnarnye jam , tapi kiteorg guna jalan pantai jadi kurang lah sikit so our journey will be smooth. My duit raya tak smpai RM100 pun, sedihnyaaa.. Rasanya sekarang baru RM50. Whatever lah asalkan duit raya dapat free xD

You May Also Like

0 comments