Get Old Facebook IM

by - July 26, 2011


This is a tutorial for facebook. I'll make it in English language since many people want to know this Tutorial. before that, I'll give the instructions in malay then translated in English.

[Malay]
Ramai tak tahu apa itu IM, IM bermakna instant message, yang korang duk chat-chat di laman sosial nak-nak Facebook, haa itulah. Jadi sekarang ramai sangat (I mean all) Facebook-ers complain sebab tak suka new IM, jadi sekarang ikut beberapa steps di bawah dan tada korang akan dapat IM yang lama.

Apa keistimewaan yang lama ?
Boleh tengok berapa orang online
Boleh tengok whole list online
Mudah nak chat

Untuk pengguna CHROME :

1 ) Bukak Browser (Chrome)
2 ) Tekan Sini dan Klik Install


3 ) Kalau tengah on Facebook (FB) tu, logout sekejap dan login balik.

Untuk pengguna MOZILLA :

1. Buka Mozilla Firefox anda

2. Click Tools

3. Kemudian tekan Add-ons

4. Then seacrh greasemonkey

5. Akan keluar macam ni ;
just click Install


6. Selepas itu Install yang INI pulak.



[English]

For CHROME user :

1 ) Open your Browser (CHROME)
2 ) Click here and install by clicking green button

2 ) Re-login your Facebook account.

For MOZILLA user :

- Click Tools
- Click Add-ons
- Search greasemonkey
- Click Install like below

- Next, Install this one too , CLICKY
- Re-login your account.

Okay Tutorial dah siap, gembira tak dengan IM lama ? huhuu ! Selamat Berchatting !

Credited : Amy !
Her Facebook Page

You May Also Like

2 comments