Cara Timbang Blog

by - January 08, 2011




Apa makna "Timbang Blog" ?

Semua blog/website ada beratnya tersendiri dan yang pasti bukan ditimbang dengan KG, G, MG haha :P tapi dia ditimbang berdasarkan kelajuan :O semakin banyak angka, semakin berat blog.. semakin berat blog.. orang tak suka lawat blog yang lmbab loading.. bukak tu hampir2 ambik 30 minit nak siap loading.. selalunya orang pun akan tension.. dan benci kat blog yang "berat" tu :P .. so mari lah kita sama2 kasi blog diet ^^)..

Mula2 .. Pergi website ni .. Click Here
Selepas Itu , masukkan URL penuh anda .. :) dan click butang Check! .. dan stats anda akan terpapar seperti gambar di bawah ^^)


Untuk berat yang "ideal" .. pastikan berat belOg anda di bawah 100KB huhuu .. dulu berat blog saya 200+ tapi saya ikut Plan Diet Terkini.. so jadi kurang :P .. Ok untuk kasi blog ringan.. Tekan Cni :)

Tutorial Ini Totally Credit To : Atika Aula

You May Also Like

2 comments