Facebook

by - September 28, 2010

Alahh, ape la korang niee!!


xkan xkenal facebook *kot*, heheheheheheee. Okay, saye rase kan, zaman sekarg ramai sngat org maen facebook. Facebook tu dah macam basic need kat seseorang makhluk itu.. dah macam 50% of his/her life are FACEBOOK ... tapi xley la kate macam2 hoho, sbb saye pOm camtu gak hihiii... xD

Dulu saya xpandai pOm bab2 internet niee, then tibe suatu hari, mase sy darjah 3, 2006, saya telah berpindah rumah dari kelantan ke cniee, then tepi umah tu ade Cyber Cafe (CC) .. mase tue saya xtahu ape2, maklumlah budak kampOng baru pergi ke bandar la katekan. Then jiran sebelah name, Atiqah tu kawan saye, die baik sngat.. h0h0 die ajak la sy maen kat CC sebelah umah tuee, die ajar care maen counter strike.. hihi..

Lame2, abang/kakak sy pergi kat cc tu nak bukak friendster (Famous pade masa itu) .. h0h0 sy pOm excited la nak tau ape itu FRIENDSTER. Saya telah surOh kakak saya buatkan satu account friendster for me, she made it, saya suka sngat guna friendster... then sekarg 2010, tibe2 lak facebook meningkat (segi kelajuan, benefit and fun).

Ramai yang telah berpindah ke Facebook, and Myspace & Friendster ditinggalkan. Saya pOm joined Facebook gak, tahun niee h0h0, and mase sejak 2006 la saya belajarr sal internet sOrang diri (ngan bntuan kawan *kdang2*) smpai sekarg.. hihikkk, then Facebook memang beshh,, klau nk banding ngan website laen, memang xley lawan laa... Facebook ley chat, laju.. and ade news feed/latest news/Recent News ape2 jela lol..

Facebook juga ade game cam WildOnes! bestt tuuu!! my favorite!! hihi, xlame lagi nak buat self facebook widget kat cnie.. bukan yang hebat2 tuu, yang biasa2 gmbar2 hihikkk... Perasan x lau maen Facebook rase sekejap je? memang la, tu website yang AMAT mengasyikkan.. h0h0, tapi jngnlah trlalu asyik...

And kat skOla kan, mesti wajib ade dngar perkataan Facebook walaupon skali hhehehehee... tapi ade 2 + 1 orang je lam kelas saya yang xregister Facebook (laki) lOm advance lagi or xminat kot hihiu... namenyeee, :

1) Nazirul
2) Aswadi
3) Luqman

yang laen semuanya ade *kott* .. Facebook helped me! aritu an, saye duk sorang dumah and family duk kat kampOng, so sy takut la sbb dah gelap *pnakut rupaknya* then sy on facebook, xtau nak wat ape.. phone xdew, cam nak mati takot LOL.. then trjumpe jiran on facebook gak, chat2 ngan die and suh die call ayah saya tuk ambik sy kat umah!! then ayah dtg h0h0,

Facebook: Ley upload gmbar, buat album(s), post message, send private message, wow! memang splendid! ley chat plak tuee!!! hihikkk... Nak kasitau niee, lam family sy an, cume 1 orang je yg xdew fb Lawls! name die Hafizi, Nickname : PG,

Die xtinggal ngan kiteorg, die duk ngan nenek, dah lebih 4 tahun die duk ngan nenek, xrapat sngat la ngan die, umah nenek kat kampOng ;) sbb tu die xadvance sket... die kadang2 balik uma lam sminggu boley la 1-4 ade tu xbalik hihi, die xpndai bab2 kOmputer apetah lagi FaceboOk... yang laen semua ada trmasuk adik sy berumur 11 tahun, Syafiqah. kihkih... ^_^

aritue tengok kakak maen jelajah wall org laen kat facebook and trjumpe lah sajak budak kecik.. h0h0, saya dngar cam die sebut *Facebook, lepastu ade mama dibawa ke syurga ape tah LOL* h0h0 lucu laa.. tapi kadang2 geram gak ngan Facebook, die pnyebab pergadOhan..

Okay, nak citee nieee.. aritu kakak saya dtg die cakap, "mehh cnie jap pc nak buat kerja niee" and saye kasilah sbb reason KERJA then tibe2 die type .. *www.facebook.com* lam hati saye cam (!@@*$*!&@*^!$*^!*$^*!%T^!*#&*!#^*!@&*!) Lawls.. gramm!!! and lau die maen, die akan check home 5 kali refresh baru log out! huh, letih tol, kadang2 rase benci kat Facebook! same ngan abg2 or kakak2 yg laen..., Okay, kat cnie sajalah cite sal facebook! LOL,

Yg Benar,
Zehe~~~~


You May Also Like

0 comments